Защо на всеки кръстопът упътващи табели има?!
Нима ще се загубя - сам сама, вървейки собствения път?!
Ако искам с други да се пошегувам, наопаки табела ще обърна.
И онзи, дето идва ми е в гръб, грешно ще поеме търсения път...
Тогава аз каква излизам?! В съдбите чужди се набърквам?
За какво ми е? Ползата за мен каква е?
Аз сама съм вечен кръстопът... А другите защо да спирам
верен път сами да си избират?!
И какво пък?! Кой пък може да спре?
Някой щом ги е поставил, друг не може да се бърка?!
Нека се опитам само, една съдба да преобърна!
После може и да съжалявам, може пък добро да съм направила!?
Кръстопъти много - и упътващи табели има.
Стъпка, стъпка, после бяг и отново си във изходна позиция -
Изток, Запад, Север, Юг - пак попадаш в омагьосания кръг.
Избор на посоки и табели, в живота ти превръща се в традиция!
© Мартина Кирилова Todos los derechos reservados