22.05.2008 г., 15:59 ч.

Упътващи табели 

  Поезия » Философска
730 0 5

Защо на всеки кръстопът упътващи табели има?!

Нима ще се загубя - сам сама, вървейки собствения път?! 

Ако искам с други да се пошегувам, наопаки табела ще обърна.

И онзи, дето идва ми е в гръб, грешно ще поеме търсения път...

 

Тогава аз каква излизам?! В съдбите чужди се набърквам?

За какво ми е? Ползата за мен каква е?

Аз сама съм вечен кръстопът... А другите защо да спирам

верен път сами да си избират?!

 

И какво пък?! Кой пък може да спре?

Някой щом ги е поставил, друг не може да се бърка?!

Нека се опитам само, една съдба да преобърна!

После може и да съжалявам, може пък добро да съм направила!?

 

Кръстопъти много - и упътващи табели има.

Стъпка, стъпка, после бяг и отново си във изходна позиция -

Изток, Запад, Север, Юг - пак попадаш в омагьосания кръг.

Избор на посоки и табели, в живота ти превръща се в традиция!

© Мартина Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не ги превръщай в традиция - понякога са за това да не бъдат спазени!!!Прегръдки!!!
  • ако знаеш само...колко си права...
    хареса ми философията на този стих...
    с обич, Мартина.
  • Симпатиите ни са взаимни! Благодаря ти!
  • Невероятна си, мила Марти!!!А това наистина е най-трудно в живота - да направим правилен избор, по кой път да поемем!От сърце те аплодирам за прекрасния стих Прегръдки!
  • Табелите-това са рамките в които се набутваме,а после "даваме мило и драго" да ги разчупим!Интересни размисли!
Предложения
: ??:??