28 sept 2006, 0:21

Урок за мъже  

  Poesía
652 0 9

Газиш в огнена жарава

не продължавай, спри.

Недей се самонаранява

ядосаш ли я, ще те гори.

 

Не се докосвай до леда

прохладата ще те скове.

Не създавай там студа

с груби думи, жестове.

 

В порой от сълзи не гази

заливат, давят и горчи…

Тъга и болка  на талази

ще плуват в нейните очи.

 

Не се страхувай, не тъжи,

не е лоша, ще я опознаеш.

Ще има моменти да тежи,

но кратки, ако пожелаеш.

 

Обичаш ли, ще те обича тя,

мил бъди… ще бъде мила.

Жест и дума, дай и топлота,

с  любовта си ще те е дарила.

 

Не е жарава или  пък порой

нито ледена царица, затова

не е нужно да бъдеш герой,

за да спечелиш една Жена.

 

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??