Здравейте . Пак съм аз. И пиша стих.
Сериозен е... от кръв и изпражнения...
А може да разкажа как се влюбих
до езерото... в самодивско отражение...
Напъвам се тъй както асматик
за глътка въздух с болестта се бори.
Опитам да превърна в песен грозен вик,
от кал и тиня искам да създам простори...
Опитам се! Съшивам с бял конец
разкъсани воали вдъхновение.
Във мене пее дивно ням щурец,
но раждането преминава... в погребение...
Творецът мери се единствено в талант,
а другото е шум във празна зала!
Уви, при мене той е стар мутант -
желанието, много, продукта, ала-бала...
*****
Здравейте. Пак съм аз. И пиша стих...
И с всеки ред измъчвам се зловещо...
Да съм поет мечтая... а само клоун в мен открих..
Но плюсът е, че даже плачейки... усмихвам ви успешно...
19.06.2017.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados