30.05.2019 г., 2:29 ч.

Усмихвам ви успешно 

  Поезия » Друга
335 1 0

Здравейте . Пак съм аз. И пиша стих. 

Сериозен е... от кръв и изпражнения...

А може да разкажа как се влюбих

до езерото... в самодивско отражение...

 

Напъвам се тъй както асматик

за глътка въздух с болестта се бори. 

Опитам да превърна в песен грозен вик, 

от кал и тиня искам да създам простори... 

 

Опитам се! Съшивам с бял конец

разкъсани воали вдъхновение.

Във мене пее дивно ням щурец,

но раждането преминава... в погребение...

 

Творецът мери се единствено в талант,

а другото е шум във празна зала!

Уви, при мене той е стар мутант -

желанието, много, продукта, ала-бала...

 

       *****

 

Здравейте. Пак съм аз. И пиша стих...

И с всеки ред измъчвам се зловещо... 

Да съм поет мечтая... а само клоун в мен открих..  

Но плюсът е, че даже плачейки... усмихвам ви успешно...

 

19.06.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??