18 ago 2019, 7:18

Утеха ще потърся в стих 

  Poesía » De amor
458 8 31

Утеха ще потърся в стих

 

 

Нощем спуснала ресници

под този лунно-звезден свод...

Трия влюбени сълзици

от нийде без да виждам брод...

 

 

В страсти пагубни потъвам,

все тъй не идва ми съня...

С мислите си те целувам,

да можех да те съблазня...

 

 

Лъхва вятър безразличен,

студ и мрак царят в гръдта ти...

Твърде хладен и себичен

порива ми ти отпрати...

 

 

Но сега тъй наскърбена

и сгушена в покоя тих...

С тази болка заклеймена

утеха ще потърся в стих...

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??