14 feb 2015, 6:58

Утринна експресия... 

  Poesía » Otra
340 0 1

 

 

 Утринна експресия...

 

О, изгревът е толкоз чуден

и утринта е тъй вълшебна,

че мен ми стига дето буден

съм в тоя миг да ги погледна!...

 

А в огъня на заревото

и схващам Божия промисъл:

животът вечен е защото

да се повтаря е орисан!...

 

Сънливо Вятърът люлее

листа и клони с шепот нежен-

ранила птица дръзко рее

крила във полет неизбежен!...

 

И дишам леко... А  замаян

сега от тази свежест хладна,

си замечтавам как: Безкрая

от идващият ден да грабна...

 

... Възторг  във Утрото ме взема

с криле на буревестни птици-

към Слънцето да се въззема

и да го събера в зеници,

 

та нощ притисне ли Земята

в обятия студени, тъмни

да върна Слънчевият вятър-

и тук отново да се съмне...

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??