4 dic 2017, 0:17

Утро 

  Poesía
453 2 5

                   "Утро, свито в шепа тишина..."

                                Павлина Григорова

 

Пусни го да си иде! И недей

да свиваш в шепа тишината мокра.

Знам, есента дори да преболей

ще дойде зима с вледенени вопли.

 

А утрото ще си е все само...

Луна ще чука нощем по стъклото...

Очакваш най-последното писмо,

подписано с въздишки на доброто.

 

Изпий я тая шепа тишина

и приюти бездомни пеперуди

във утро, пребледняло от вина,

която нечия любов събуди.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??