5 nov 2011, 21:25  

Защо ли е така? 

  Poesía » Otra
1137 1 45

 

Добрите хора по-малко живеят –
(откривам тази истина смутен).
Дали защото повече милеят,
сами скъсяват земния си ден?

Добрият носи чуждите неволи,
от чужди болки вечно го боли.
И влачи този кръст до изнемога –
през остри камънаци и бодли.

Търпи и лоша дума не изрича –
(не му е крив ни Бог, нито светът).
Животът му на капчици изтича
и тихо свършва някъде по път.

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??