23 feb 2007, 21:30

В бой с грипа /рунд 3/ 

  Poesía
567 0 11

 

 

Грипа яко ме натръшка,

пак на мен подложи крак,

стена като баба, пъшкам,

денонощно мачкам мекия матрак.

 

Чай поглъщам дневно с кофи,

спрял съм бира и кафе,

бели - да не ми е постоянно кофти,

хапченцата гълтам ги по две.

 

Срещи сто таз седмица изпуснах,

по цял ден само вкъщи си седя,

и рязко термометъра изтръсквам,

телесни градуси през час следя.

 

Кихам, кашлям безразборно,

събирам в кърпички сополи,

завивам ги прилежно, неуморно,

жал ме е, та те са съвършенно голи.

 

И така лежа си под завивките дебели,

пламнал, зачервен, със цвят на грунд,

мисля си кога ще оздравея,

че грипа тръшна ме във трети рунд.

 

© Деян Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??