С безвремието се поражда скука –
това у нас остава си проблем!
И все се трудим, за да не изкукаме,
докато можем, време да крадем!
На лов съм имал и такава слука:
застрелвал съм в "десетката" глиган!
А днес бих гръмнал дремещата скука
не с бронике – с гранатомет голям!
Ще ù взривя удобното местенце
без капка жалост и без кандърма –
да видя как се пръсва на парченца...
Но трънния венец ще ù спестя!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados