Милиард и половина -
със недостиг на храна -
бедни хора - от години -
мизеруват - без вина!
Но богатите не искат
да споделят - с тях - блага!
Те - и за трохи - се стискат!
Пък далеч са от глада!
Мнозинството оцелява,
но слугува - най-напред!
Бедността не намалява,
джунгла с хаос е - навред!
Злото тъй се разпростира,
че животът става лош!
Днес едни от глад умират,
други тънат във разкош!?
А светът е - без Доброто -
в колапса на трудни дни
и Човешкото - в живота -
все по-малко се цени!?...
© Айдън Софуев Todos los derechos reservados