5.02.2019 г., 23:39 ч.  

В джунглата 

  Поезия » Гражданска
250 1 0

Милиард и половина -

със недостиг на храна -

бедни хора - от години -

мизеруват - без вина! 

 

Но богатите не искат 

да споделят - с тях - блага!

Те - и за трохи - се стискат! 

Пък далеч са от глада! 

 

Мнозинството оцелява, 

но слугува - най-напред! 

Бедността не намалява, 

джунгла с хаос е - навред! 

 

Злото тъй се разпростира, 

че животът става лош! 

Днес едни от глад умират, 

други тънат във разкош!? 

 

А светът е - без Доброто -

в колапса на трудни дни

и Човешкото - в живота -

все по-малко се цени!?...

 

© Айдън Софуев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??