30 may 2011, 0:14

В годината на заека 

  Poesía » Otra
821 0 23

В годината на заека 

В годината на заека,
щом чувствата 
заспят, 
не се сближавай с болката
и с дупките на мишия ù свят.

Повикай своя вятър
прашинките живот да подреди. 
Не се гневи на ничий разум -
тя - истината - не вреди. 

В годината на заека
страхът не е проблем -
не ще убие слон
и няма да изтръгне абанос,

но пак ще свири радостта
в дома на стария въпрос.

Ще се събуди планината.
ще изпищи, че стаята е клетка.

Ще надживее песента
росата в тревната жилетка.

В годината на заека
очите червенеят.
Белее овчата им кожа,
а хищниците жално блеят.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??