23 jul 2015, 23:02

В гората 

  Poesía » Del paisaje
320 0 0

В гората

Дойдох и аз в гората дива...
А Пролетта край мен цъфти!
В небето синева красива
край слънцето се настани.

А малко облаче бухлато
е с четката  като Рембранд...
В шубрака пее птиче ято -
възторгът птичи е голям!

И аз съм птичка волнокрила,
готов съм днес да полетя.
Във мен напира страшна  сила,
да литна сам и да не спра!

И искам всички да прегърна,
от светли чувства окрилен,
на  тая Пролет да отвърна,
която се загнезди в мен!
     1999 г. София


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??