Аз искам да ме помниш все така:
обичаща, усмихната, щастлива,
в очите – онзи пламък – любовта,
намерил своя излаз, как извира…
"Аз искам да те помня все така"*:
хем огън, хем вода непоклатима,
в сърцето ти – открехната врата,
душа в душата пристан как намира.
А днес – да съхраним с теб любовта,
да пазим свято спомените живи,
с нов поглед да погледнем на света,
да тръгнем пак, в сърцата си простили!
Веси_Еси (Еси)
---------------------------------------------------------------------
* - Д. Дебелянов
© Еси Todos los derechos reservados