Червено вино снощи пих
в кръчмата ,,Капана"
и чашите не ги броих,
но капка не остана.
А пък сега пожар гори,
напълно ме обхвана.
Не се гаси с вода дори,
а дръпнах цяла кана.
Да бях аз някой ,,Хей, здравей!",
бих скочил във фонтана.
Повярвайте, не се живей
не вземете ли вана.
А тази дневна светлина
от мен не е желана,
ще взема да се изнеса
и просна на тавана.
Дори съседите крещят:
,,Нагази ти бостана!",
по дяволите да вървят –
аз утре съм в ,,Капана"!
© Георги Янков Todos los derechos reservados
Поздрави! Успех!