20 feb 2011, 16:13

В къщата на поезията 

  Poesía » Otra
718 0 4

В КЪЩАТА НА ПОЕЗИЯТА

На прага ти сега стоя,
пусни ме вътре, в теб да вляза,
и заключи след мен врата,
за гостите  дошли с омраза.

Наситих се  на фалша да чета,
подгизнала съм цялата от скука
и за комплексите на рими в суета,
днес вече ми не пука.

Изтрий сълзите ми с ръка
и ме пусни в сърцето ти да вляза,
а там да видя диаманти, от душа
написани с любов, а не в зараза,

 с излишна и  ненужна стихио-суета.
Покажи ми истината на екстаза
 и щастието, бликнало в стиха.
 За теб на всеки ще разкажа -
за живата ти лира в красота!

Пак искам да обичам, не да мразя
Поезията истинска и да я чета.
 Пусни ме в теб да вляза -
на прага ти сега  стоя.

© Лидия Сиркавара Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??