25 mar 2005, 9:28

В находките на стар археолог 

  Poesía
867 0 4

По длани утро, през лъчи - живот рисува

в разгърдени пра-стари светове...

И по челото ... уж небрежно ме целува

преди към тебе да ме поведе!

 

Като рисунък фин върху стената бледа

се преоткривам в кадър светлосив.

През вековете - време в тихата беседа

разказва притчи за живот щастлив ...

 

В отломки - думи, върху папирус - антика

се припознам в избеляващ стих.

Едва разчитам словото ... по  йероглифа!

И руни с въглен по скали открих...

 

В такива пътища ... аз зная, че ни има.

Вървяли сме, преминали сме тук...

В разкопките се преоткривам с теб незрима,

в находките ... на стар археолог...

 

Сега сме зедно ... на някоя витрина

в музей забравен, даже и от Бог.

През времето сме вкаменост, но ни има

и носим твърдо името - Любов!

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Радвам се,че разходката ми в пра-старите времена Ви е допаднала
    Любовта единсвена остава - само така ни има докрай
  • И аз онемях!Неоценимо е!
  • Наистина е прекрасно и като идея и като изпълнение! Поздравления и от мен!
  • Ей, благодаря Ви, радвам се, че ви е харесал стиха
    Благодаря с усмивка
Propuestas
: ??:??