На Кр.Н.
“В живота всичко се връща
в незнаен ден, в незнаен час
и не трябва ти да се мръщиш!” –
написал бе някой от нас.
Добро ненаказано няма.
И за злото дано да важи!
На кого затуй какво правиш
по-внимателна бъди ти!
В живота всички се връщало
в незнаен ден, в незнаен час.
Не съм фаталист, но в думите горни
отдавна повярвах аз.
Били писани през някой минал век
от страдал, вероятно много, човек.
Неумолими са те
като съдбата на всеки от нас,
в която, ми казват, че
за всичко си имало свой час.
Но съдбата си можеш да промениш,
когато си упорит ти.
А злото да изкупиш не можеш ,
дори с много пари!
“В живота всичко се връщало
в незнаен ден, в незнаен час!”
На кого ли това ще се случи –
може би на някой от нас?
“В живота всичко се връща
в незнаен ден, в незнаен час!”
Добро ненаказано няма!
И за злото го вярвам аз.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados