5 dic 2010, 14:02

В нощта 

  Poesía » Otra
426 0 1

В тази прохладна тъмна нощ и тиха

пак на пътеката до реката сам стои,

там, където двете сърца се влюбиха,

а сега трябва мислите си да успокои.

 

В същата глуха нощ реката се чува,

студената вода бреговете разтапя,

един силует речния шепот дочува

и в него грозни спомени потапя.

 

Звездите блестят в тъмната нощ,

гаснат очите, а времето минава,

отдавна мина чаканата полунощ,

да е излъган – накрая осъзнава.

 

Наяве ли е, или е той в съня?

Свирепата любов го разиграва,

нощта дочаква и посреща деня,

а надеждите потъват в забрава.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Големи дилеми хареса ми. Поздрави от мен!
Propuestas
: ??:??