28 dic 2004, 16:30

В очите - кръстопът 

  Poesía
976 0 4
Любовни думи ще нареждам днес
и розови сърца се появиха.
Летят във мен мислите-експрес,
а само тези 4 реда наредиха.

За любовта да пиша... Е, добре.
Разгръщам спомените като книга.
С едно момиче някога дойде,
със същото момиче си отиде.

За самота да пиша е банално
във всеки тя понякога цари.
На орган свири емоционално...
Концерт безплатен - без пари.

За живота си ще драсна ред.
Биографично... без причина.
Роден съм някога с късмет,
ще ме остави... и ще си замина.

За спомените си какво да пиша?
Като гларуси се реят в синева -
в паметта ми - в ъгълче излишно,
а паметта пък - тръгва си сама.

Това е... Другото е... плява.
За мечтите някой ще попита.
Мечтите... Да, мечтите отлетяха
на юг със птиците.
Навън е зима мразовита.

В очите - кръстопът.

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • То си е изповед
    Благодаря, Пепина!
  • Прекрасно! Истинско.Звучи като изповед.
  • Така е... Има ли кръстопът, значи имаш право на избор
    А любовта е вечна и е почти винаги - някъде там
    А как бихме искали да е тук и сега
  • В очите кръстопът ... това е сила
    и нека ... любовта, във тях я има
Propuestas
: ??:??