В паралелен свят живее
моята добра душа.
Ту обича, ту се смее
в свят, изпълнен с красота.
Ходи ти на гости често,
после връща се при мен.
Казвам ѝ – това е грешно,
но го прави всеки ден.
Дълго, дълго ми разказва
колко много си красив.
Погледът ти как ѝ пасва –
колко много е игрив.
И лицето ти описва,
сякаш те рисува тя.
Вече почва да ми липсва
чудната ти красота.
Може пък и да се влюбиш
в моята добра душа.
Нищо няма да загубиш,
цвете ще ти подаря.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados