4 nov 2008, 23:06

В покоите ми 

  Poesía
664 0 6

В покоите ми

 

В покоите си
пуснах те да минеш,
в оковите ми
позволих ти да надникнеш.
Постелята ми
ти разказваше за мен
и ти в захлас, навред
попиваше нечувани сълзи.
Разбра за болките и слабостта ми,
за роклите износени, протрити,
за ролите, прикрити тъй умело
и не остана нищичко от тебе скрито.
Ти знаеше живота ми изцяло -
кога и как била съм жалка.
Познаваше и грешното ми тяло...
Обичала ли съм по-много или малко...
Стоях пред теб - една жена,
една от всички нежни рози,
ни повече, ни малко от това,
без отговори и въпроси.
И беше време вече да решиш
след туй, в което ти проникна -
дали със мен не ще сгрешиш,
или бе тук, за да надникнеш...

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??