26 mar 2011, 14:21

В ръцете на властта 

  Poesía » Filosófica
397 0 0

"В ръцете на властта"

Ние сме пионки в ръцете на властта,
марионетки без очи, безропотен слуга,
политиците разделят и владеят Света,
управляват народите с убийства и лъжа.

В ръцете на властта години безчет
търпим без протест жесток и кървав ред,
ченгетата ни гонят със палки и със газ -
садисти в униформи, обхванати от бяс.

В ръцете на властта отдавна ний стоим,
килии и затвори без спиране строим,
ръцете на властта са безумно жестоки -
превърнаха ни всички от живи хора в стоки.

*                             *                           *
Ние сме пионки в ръцете на властта,
която потъпква човешките права,
политиците се смеят и погубват Света,
а ние ги търпим без да вдигнеме ръка.
Кажете! Кажете! Кажете! Докога?!

 

© Задгробник Евотош Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??