16 ene 2009, 7:56

"... в сребърния лед..." 

  Poesía
485 0 6
 

 http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=151382#comments

 

 По коментара на Смешко.

Хареса ми "когато морето е сребърно...", нещо като тема с вариации...

 

 

тихи стонове...


вълните пазят,
завихрят спомена
за лятото и теб
и пясъкът припява им
безгласно,
заринал
чувствата си...

в сребърния лед...

 

затихнал

залезно,  

нетленно слял се

във капките

на отминаващия миг

и само стъпки парещи

отекват -

от заблудени гларуси

 

в предсмъртен вик...

 

раздират восъчно,

разпети замъци,

от пясъчните кули

на отминали съдби...

 

от сребърния лед

откъснах залеза...

 

и го заключих

в твоите дълбини...

 

Море!

 

... от водната стихия

на плътта ти

 

откъснах стон

и сребърно небе...

 

15.01.09

Пловдив

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??