10 dic 2015, 0:01

В свeта на изкуството 

  Poesía » Otra
354 0 0

В свeта на изкуството

 

Когато сърпочуково изкуство

подменяше с марксизъм всяко чувство,

червени комисари от екрана,

пестници свили в класова закана,

преследваха врага в ръка с нагана.

 

А в наше време екшъните силни

(сюжетът — съчинен за инфантилни)

с насилие до крайност са набити —

хвърчат коли, търкалят се убити,

безмилостно решетят се бандити!

 

Изкуствата тез толкова различии

в основата все пак са идентични -

създават ги не мисли вдъхновени,

талант или идеи възвисени,

а само суицидните ни гени.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??