8 oct 2011, 10:46

В съня ми 

  Poesía » De amor
642 0 6

Ти докосваш съня ми, както сянка на вятър - полето,
и с воала от нежност - отново покриваш света,
и по нощните мисли - шептящи реки в дефилето,
пак се спускаш към мен с водопада от друга земя.

 

После бавно застилаш душата ми с бели циклами
и с ухаещи пръсти - пренасяш я в приказен свят,
който сякаш роден е в косите на нежно цунами
и в сълзите на глетчер - забравил любимия бряг.

 

И усетила морската буря - бушуваща в мене,
преминаваш пространствата сякаш са мъничък миг,
и превземаш мечтите ми - скитащи в дивото време,
непонесли на болката в себе си - страшния вик.

 

И не искам така - върху прах от любов да те чакам.
Пак да търся в очите на времето твои следи.
Да стоя като птица, заплела се в клонки от мрака.
Искам с теб да летя през душите... на нашите дни...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??