17 oct 2017, 10:05

... в съня поне... 

  Poesía » De amor
494 3 6

... В СЪНЯ ПОНЕ...

 

Понякога в съня си смело

Хващам аз живота във ръце

Това, което през деня ме плаши 

Нощем всъщност дава ми криле

В миг дори готова съм и вярвам

Че щастието е близо и до мен

Усмихвам се ръцете си протягам 

В съня поне... в съня поне...! Дори усещам как потръпвам

От боцкащата кожа, втрита в мен

И смазващата сила на прегръдката

Любов ли е... любов ли е...?

В мига, когато доближавам

Неясните в лицето ти черти 

И търся те и разгадавам

Любовта, която ми се присъ̀ни

Очи отварям да те видя

О как искам да изплувам от съня! 

Да се разлея като самодива 

Със вплетена във теб снага

Но като гръм във нощ ухайна

Като буря кършеща гора

От миналото се явяваш

Обгръща ме внезапна хладнина

Неканен пак дошъл си да отнемаш

От щастието ми да ме "отървеш"

Ревниво пазиш ме дори в съня ми

И нивга ти не ще се предадеш

Защото аз за теб съм притежание

Откупено за вечни времена

Не търсиш вече моето страдание

Достатъчна е мойта нищета...

Събудена не спирам да се питам

Спасител ли си или демон черен

И кое ти дава право да се скиташ

В душата ми отвъд поела?!

 

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • В съня се връщат събитията около неразрешените конфликтни точки. Помагат да се видиш отстрани. Силна емоция, която се излива във формата на стих. Благодаря ви, радвам се, че думите ми са ви заинтригували.
  • И тук тъмната страна на отчаянието взема превес над лирическата...
    Всеки изживява трудни моменти,но понякога сънищата водят към доброто (обратно на сънуваното) и всички страхове изтляват.
    Но като техника и образност имаш постигнат баланс.
    Поздрави,Весела! И карай по-весело!
  • Много интересна творба!
  • Браво!
  • В любими!
  • Хубаво е!
Propuestas
: ??:??