20 jun 2017, 23:47

В твоите очи 

  Poesía » De amor
1344 1 4

В твоите очи видях изгреви

и залези, в твоите очи видях

искрящи звезди. Там, на 

мястото наше, полегнали

на зелени и тучни поля, под

прохладната сянка на Балкана

могъщ, аз за пръв път се 

в тях вглед`ах и живота свой

осъзнах. Едно момиче нежно 

и влюбено с душа неопетнена

показа ми – свободен – по кой 

път да поема. И не искаше ти

нищо в замяна, но даваше ми

покой на душата уморена. И 

докато милвах те по лицето нежно

в твоите очи светли видях 

божията любов отразена. Изгубен

бях и ти ме намери и каза ми

"Ела и си почини, път дълъг вървял си!"

А нощ беше вече настанала и още

нещо видях в твоите очи, което

и влюбен не може да изкаже дори!

Видях градина в бурени и тръни

обрасла и сред тях разлистена, уханна

роза една – моето момиче сред 

жените беше това, нежели друга 

жена! Там в полите на Балкана под

звездното небе в твоите очи, о, светло

дете видях себе си отразен, и нов

и чист, като мускетар в плащ от

светлина пременен! 

 

© Давид Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Вили! Приказка за любовта разказанна в полите на Балкана
  • Хареса ми, Давид.
    Звучи ми като приказка.
  • Благодаря, Силви! Радвам се, че ти е харесало! Мнението ти значи много за мен!
  • Ставаш все по добър! Хареса ми много!
    "Там в полите на Балкана под
    звездното небе в твоите очи, о, светло
    дете видях себе си отразен, и нов
    и чист, като мускетар в плащ от
    светлина пременен! "
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??