В тъмното
Тъжен ден. Камбанен стон.
Глуха песен от пуст амвон.
В Небето на Купола – Будхи-Манас.
Вечна Завеса – иконостас.
В тъмното лутане - кама-манас.
Душегубци кърпят на късове пламък.
Дървото Безсмъртие – на Сезоните замък.
Хладни талази разхождат живи трупове.
Вътрето – зърно, жетварите – духове.
В горящото лоно множество пръсти -
сбрани на три – неверник се кръсти.
Нагоре към Купола - по двойки очи
Неми гледци – “Слепецо, мълчи!”
Шепнат Му името – светски брътвеж.
А нужно е само в Сърце да Го побереш!
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados