Слънцето преди девет дни
гушна луната в медена прегръдка.
И ето, неродена радост
пулсира в утробата вселенска.
Луната е бременна.
Последна четвърт.
Преди раждане на Истината
в случайността синхронна.
Среща - дългоочаквана.
Наяве досънувана.
Духът - птицата Феникс -
за полет нов - събудена.
Самадхи
17.06.2016
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados