8 ene 2013, 12:20

В ъгъла 

  Poesía » Filosófica
661 0 0

В ъгъла, в ъгъла

видях тишината.

Блед отблясък

от счупен бял

прозорец.

 

През него днес

се спусна

белият кошмар.

Детето обладано

от срам и жал.

Никога не ще

да види живот,

само ще трепери

за спукан бял балон.

 

В ъгъла, в ъгъла

не виждам звездите.

Те никога не светят

за такива като мен.

Само ги обръщам

ден след ден.

И чертая в пясъка

върху сатен -

моята усмивка

на забравен джентълмен.

 

Плача тихо, глухо

усещам ги пред мен.

Шума на колите,

грухтежа на бизнесмен.

Отгоре се спуска

воал от цветя.

Спусъкът ме дърпа

и ме води към смъртта,

където там ме чака

Моята съдба…

© Денис Метев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??