Важни сте ми днес, добри сърца,
затуптяли в радостна усмивка.
Важни сте ми за да разбера,
че сте в поетичната колибка.
Важни сте ми днес, добри сърца,
пълни с топло, мъркащи гальовно.
Вие, декемврийските слънца,
част сте от делата ми съдбовни.
Важни сте ми днес, добри сърца –
с нежен плам прегръщате приятел.
И тогава моята душа
се окриля, сред мечти – мечтател!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados