14 feb 2018, 16:20

Валентинка 

  Poesía
401 1 0

Има хиляди начини

да обичаш –

безумно, извън граници,

изцяло и докрай;

да обичаш по сметка,

само доброто

и видиш ли лошото,

слагайки край.

 

Да обичаш по детски,

смутено и тихо,

с обич по-чиста

от сълза на еднорог;

да обичаш потайно,

на пръсти и скришом;

в любовта си да бъдеш

господар или роб.

 

Има хиляди начини

да обичаш –

а аз те обичам така:

с всяка клетка на моето тяло,

с всеки дъх, докоснал устните ми,

какъвто си и какъвто не си,

какъвто си бил и какъвто ще бъдеш.

Обичам те, докато имам пулс във вените,

обичам те в този си живот

и в следващия

все така:

изцяло и отвъд.

© Илияна Дадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??