14 mar 2023, 23:49

Вали дъждът 

  Poesía » Civil
152 3 2

Вали дъждът, а може и сълзи да бъдат!
Да плаче Господ, зарад нас!
Че чужди вълци тялото ни ръфат
и утоляват жажда, глад и сласт!

Вали дъждът, вали не спира!
Прелива вече Черното море.
Вълните бурно там брега залива
и хората след себе си влече!

Животът ни опърли с пламъци могъщи
и дъждът дори не може ги заля!
Извлачи ги по чужди къщи,
по вси страни кат пилци разпиля.

Вали дъждът! Затлачи чернозема!
Превръща в блато нашата страна!
Дали почивка иска изтощена
Земята плачейки с Господ под ръка!

Вали... дано измие лицето ни от срам,
че хората ни кучета ги яли,
а друг си реже... филийки на салам.
И... само Господ може да ни жали!

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да се молим, поне Господ да ни пожали...иначе тежко ни! Благодаря, че посети страничката ми, Петя!
  • Силно и точно. Даже се чудя дали и Господ трябва да ни жали. Браво
Propuestas
: ??:??