(Вариация на съкровеното)
Нашата планета е Земята,
планетата на чудесата.
Чудото е, че сме заедно
и каквото и да правим
е правилно.
Чудото е и в природата,
красивата и строгата,
която е залога ни
да бъдем по-добри…
Чудо има може би и в провидението
да страдат цели поколения,
за да са щастливи следващите,
незнаещи смъртта с премеждията и.
И значи, чудо е мирът,
борбата пък за него е свещена,
и аз свещичка ярка тук ще закова -
за вярата в чудесата – тленна и нетленна.
23.02.06 (София)
© Братан Todos los derechos reservados