18 feb 2023, 10:24

Васил Левски 

  Poesía » Civil
264 0 1

В семейството на Иван и Гина

най-великият българин се роди!

За да я има свободата загина,

но морално тирана победи!

 

Пет века бяхме рая безправна,

пред сабята навеждахме главици,

но появи се личност смела, славна,

най-великият от нашите политици!

 

Блестящ революционер и идеолог,

в села и градове комитети създаде,

той беше ни дар от самия ни Бог,

дори живота си за народа ни даде!

 

Продаде го подъл, жалък предател,

обесен бе заради дръзкия си план,

но не го уплаши вековният завоевател,

но жертва стана на жестокия тиран!

 

Прекланяме глави пред славното му дело,

пример достоен и до днес той за нас остава,

нека народът и сега като него се бори смело,

да бъде силен и по пътя си тежък да побеждава!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??