Васильовденско сурвакане
Суровака вака
от кръгла година.
Щастие да е като погача -
да ви обичат и тачат!
Много да са ви дните -
златно зърно у крина,
с поезия плодоносна
като ябълка в градина!
И да насища душите!
Лошото да отнесат водите!
Само добро да остане!
Да бъде вечна и млада,
Бог да даде да стане
за Нобелова награда!
Всички да сте засмяни
и в "Откровения" сбрани!
Живо здраво до година,
до година, до амина!
Сурвакарката Диана Загора
© Диана Кънева Todos los derechos reservados