Днес съм много, много богата.
Имам си време само мое.
Безмълвно ще си помечтая
за срещата ни – предстоящата.
Ще се усмихвам, с очи ще галя
всеки косъм бял на косата твоя.
Ще ме пожали ли взорът ти – мълния?
Как пожарища под риза ще скрия?
Кога ще е първата ни среща?
Сърцето мое дали ще издържи?
Носи със себе си валериан и вода
и нещо друго, което да ме свести.
Ще се стопя в очите ти еленови,
ще заглъхне всеки звук наоколо.
Ще чувам само песента на авлигите,
бряг и вълна ще се гушат до зори.
Не завещавай на друг мига – наслада.
Виж, времето ни искрометно тече.
Днес ни има, утре ни няма, хвърли
небрежно в оная река общите ни беди.
Ела! Прероден, утихнал и усмихнат
и без причастие душата ми върни.
Скитницата при тебе е преселена,
защо ли я диря от залез до зори.
Кой ще пристъпи пръв, ръка ще подаде?
Небето ще се сниши ли до ръста ни?
Едно перо там горе вечно ще лети и
ще дописва ноти, по тях ще пеят авлигите.
Ела, не бой се, за после не мисли!
Мигът е вечност – обещание за святост.
Ела, хвани ръката ми и отведи ме там.
Там, където няма ни клетви, ни лъжи.
Самадхи
PS! Стихотворението ми е много, много старо, написано преди светлинни години. Искам да уточня, че поезията е само бледо отражение на реалността в нас. Онова, което преживях по време на случилата се вече среща, това наистина не е възможно да разкрия с думи. Любовта - истинската - започва там, където свършват думите.
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados