17 ene 2021, 21:49

Вечен и грешен 

  Poesía » Filosófica, Formas graves, Otra
489 0 0

Вредни мисли гонят
и сутрин, и вечер ума,
в слабостите ни ровят,
откъснати от дома...

 

Това ли прави те грешен?
Изкушили се Ева, Адам -
правят света ти болезнен,
потъваш бавно от срам...

 

Помисли веч критично,
обърни своите карти,
никак не е еретично
да вярваш без факти!

 

Погледни пак отвъд,
ще усетиш в душата
грешни болки от скръб,
захвърлени в небесата!

© Димитър Попов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??