20 sept 2022, 20:58

Вечен кумир 

  Poesía » Civil
182 1 4

Жената начало е и край във безкрая.

Жената създава, жената твори.

Жената, която живота дарява,

поете, възпей и увековечи!

 

Жената е раят, жената е огън.

Жената е извор на жива вода.

Жената е Ин, пак жената е Ян..

Жената с чест води всяка борба.

 

Живее жената в момиче свенливо.

В девойка почтена ще порасте.

Най-свята за нея е ролята "майка",

да откърми с любов всяко свое дете.

 

За мъжката сила жената е подтик.

За песен любовна е вечен кумир.

За гнездото семейно е опора и мостик.

Жената - съзидател на човешкия мир.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??