23 jun 2014, 22:41

Вечна е добрата ти душа 

  Poesía
862 0 1

Ти искаш от живота всичко

пари, коли, разкош и лукс,

стремиш се всички да те хвалят,

но отвътре си оставаш пуст.

 

Уверен си, че всеки ти е длъжен,

че ти си най-успешен на света

и перчиш се като паун със перушина,

желаеш всички да са в твоите крака.

 

Подбираш си приятелите по богатство,

но не на ум, а на неща,

трепериш някой да не схване, 

че ти си най-самотната душа.

 

Все някой ден ще проумееш,

че не пари и власт са ти съдба,

ще разбереш, че само използвачи

възползват се от твойта самота.

 

Тогава ще поискаш да си земен

и вместо сила да даряваш топлота,

с възхита ще откриеш и усетиш,

че само вечна е добрата ти душа.

 

 

© Неземна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??