20 sept 2023, 21:49

Ведическото време 

  Poesía » Verso libre
150 0 0

Ведическото време.

 

Време ново-старо-друго у славяните - ведическо тече.

По-бавно то тече - и дава на човека време.

Не 60 минути е часът у тях.

90 минути - 144 части.

В денонощието часа 16 - сет.

 

Който в часове 90 минутни живее - има време +.

По-малко бърза той!

Повече работа върши.

Повече почива.

По часовника и календар такъв.

 

Дните в "седмицата" девет са.

В месеците девет на летото-година тази има

По 40 и дни 41 ин.

На Ведическата таз година - слава.

От години немалко Лесничея -

По времето ведическо живее.

 

Имат си названия дните различни.

Месеците - богове си имат.

И стихии.

Всеки вниква във това според своя интерес.

За мен са важни най- часовете.

Интересни най- са Съвпаденията.

 

Между календарите и времена наши два и две.

Две реки това са те - що текат с различна скорост.

Календарът сегашен (григориански) е по-бързата река.

И по-бавната - Велесова ще я наречем.

Реката на древните славяни и боговете техни.

 

Съвпадат Неделите понякога.

Радост е това, поличба.

Две реки се сливат за момент.

И боговете се поглеждат.

В процепа тоз на световете има хора специални. Ура.

 

Почивка - за съзерцание нужна.

Да се насладим на гледки-картини и чувства идилични.

И сладка е почивката когато в съчетание с труд творчески, умерен се намира.

Слава и на двете.

И това го дава Ведическото ил Велесовото време.

 

Велес на времето е бог - на двете времена, на двата свята Яв и Нав.

Ние за Нав забравили сме!

За нашите заминали близки-роднини-другари.

А те са помощници с възможности вълшебни.

 

На календара и времето Ведическо слава.

Що обединява двата свята.

Яв - света на Слънцето прекрасно.

И Нав - на душите безплътни-живи.

 

Лесничея скромен делата свои лични отбелязва с Ведическите часове.

Дните и точно по-, денонощията, за него - вечерта започват - 18 ч.

Часът 8ми ведически е сутрин в 6 ил часа 7 наш сегашен.

И това е на денонощие ведическо средата.

И след часа 8 ведически се стъпва пак - на денонощие ново.

 

Ведическото време - шанс за нас е да поживеем повече и по-щастливо.

Странно - единиците мерни времеви променят на времето течението.

Реката бърза става бавна и широка!

И времето ново - таз река широка и дълбока - носи нови чувства, мисли и картини.

Велес тогава става действен бог - и наш!

 

Слава на прекрасния Велес.

Обединителят на двете времена.

На Лесничея - нов човек и бог.

Що на островите странни на времената две

Обединители,

В процепите между двете времена - живее и твори.

 

На реката-време стара-нова слава.

И на храната нова за душата и душите.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??