Велик ден
Велик е този ден, във който
родил се в Назарет Исус.
Пратеник благословил детето,
за Божий Син го възгласил.
От малък почнал да помага
на всички хора във беда.
И тръгнал, без да търси слава,
спасявайки навред света.
Лишил се е от дом, семейство,
от собственото битие.
Разнасял Божието слово,
син Негов, себе си зове.
Но злите хора във Юдея
не са съгласни със това.
Предадоха го на злодея
и пожелаха му смъртта.
Наел се е Пилат да съди
Спасителя на тоз народ.
Окичват го с венец от тръни
и бързо разпват го на кръст.
В жестоки мъки и несрети
висял е на кръста Исус.
Със глас висок във час девети
извикал и издъхнал той.
Погребали го в пещерата,
входа с камък те закрили.
Отвън стояла е тълпата,
сломена леела е сълзи.
Светкавица раздра небето,
обърна тази нощ във ден.
Възнесе се Христос в небето,
народът беше изумен.
"Христос воскресе!"
- радваха се всички.
"Честит да ни е този ден!
БОГ с нас е - щом обрече
на смърт единствения СИН!"
© Пепа Райчева Todos los derechos reservados
Честит празник!!!