19 апр. 2009 г., 13:00

Велик ден 

  Поэзия
481 1 1

             Велик ден

 

Велик е този ден, във който

родил се в Назарет Исус.

Пратеник благословил детето,

за Божий Син го възгласил.

 

От малък почнал да помага

на всички хора във беда.

И тръгнал, без да търси слава,

спасявайки навред света.

 

Лишил се е от дом, семейство,

от собственото битие.

 Разнасял Божието слово,

син Негов, себе си зове.

 

Но злите хора във Юдея

не са съгласни със това.

Предадоха го на злодея

и пожелаха му смъртта.

 

Наел се е Пилат да съди

Спасителя на тоз народ.

Окичват го с венец от тръни

и бързо разпват го на кръст.

 

В жестоки мъки и несрети

висял е на кръста Исус.

Със глас висок във час девети

извикал и издъхнал той.

 

Погребали го в пещерата,

входа с камък те закрили.

Отвън стояла е тълпата,

сломена леела е сълзи.

 

Светкавица раздра небето,

обърна тази нощ във ден.

Възнесе се Христос в небето,

народът беше изумен.

 

"Христос воскресе!"

- радваха се всички.

"Честит да ни е този ден!

БОГ с нас е - щом обрече

на смърт единствения СИН!"

© Пепа Райчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Бог е с нас и вътре в нас,но не всички го разберат!!! А може би не искат и да знаят!!! Но всеки си носи собствения кръст!!!
    Честит празник!!!
Предложения
: ??:??