13 jun 2019, 20:31

Весели прасенца 

  Poesía » Para niños
552 3 2

Малки палави прасенца 

си играят във пръста, 

мърдат розови ушенца, 

правят грух-грух веселба.

 

А до тях пък мама Свинка

готви се да ходи в мола,

татко Прасльо си подсвирка, 

ще взимат мебели... за гьола... 

 

Та заръчаха им двамата 

да се пазят чисти, милите, 

да играят само в сламата, 

послушно обещаха всичките.

 

После бързо до едно 

щом те тръгнаха към мола, 

извиха весело хоро

право в центъра... на гьола... 

 

04.09.2014.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз много си го харесвам )
    Благодаря, че поне ти го оцени, защото явно не заинтригува повечето хора тук, но това не ми пречи да си го считам за едно от най-добрите ми попадения на детска тематика :=))
  • Сладко детско стихче!
    Браво Гош!
Propuestas
: ??:??