Малки палави прасенца
си играят във пръста,
мърдат розови ушенца,
правят грух-грух веселба.
А до тях пък мама Свинка
готви се да ходи в мола,
татко Прасльо си подсвирка,
ще взимат мебели... за гьола...
Та заръчаха им двамата
да се пазят чисти, милите,
да играят само в сламата,
послушно обещаха всичките.
После бързо до едно
щом те тръгнаха към мола,
извиха весело хоро
право в центъра... на гьола...
04.09.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря, че поне ти го оцени, защото явно не заинтригува повечето хора тук, но това не ми пречи да си го считам за едно от най-добрите ми попадения на детска тематика :=))