4 may 2020, 22:36

Ветрец - бездомник 

  Poesía » Otra
491 2 9

Нашарил е крилцата на калинките
и все до седем стига му броилката
и роши перушината на джинките*
и плаши ги да хукнат към хранилката

 

И с патета цамбурка шумно в барата,
люлее се на върбовите клончета.
И винаги печели надпреварата,
със сребърно -зелени водни кончета.

 

Посяда върху лист, от водна лилия
и слушат го жабоците - залисано.
Ветрец - бездомник. Къща няма милия,
да бъде скитник - тъй му е орисано.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––
*Джинки - Декоративни кокошки.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??