28 jul 2013, 17:25  

Вихрите на Свободата 

  Poesía » Civil
352 0 0

Вихрите на Свободата

 


Сибирски студ скова Земята
и бурен вятър се заудря в мен,
навън е мрак и зъзне тишината,
а Слънцето е заточено в плен.

Дочувам тътенът на барабани,
събират се ведно тълпи навред,
с развети знамена над кости, рани
настъпват смело за световен ред.

Прииждат вихри в тъмнината.
Горят огньове! Мълнии свистят!
А в пътя знаменит на Свободата
и мъртвите сред живите вървят.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??